Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa fasolka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 20 dkg
mięso wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 1 słoiczek
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
kiełbasa 1 laska

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa fasolka

Mięso umyć, posiekać w kostkę. Włożyć do garnka razem z fasolą, zalać wodą i gotować do miękkości.
Następnie dodać cebulę, posiekaną w kostkę i kiełbasę również posiekaną.
Doprawić do smaku, doprowadzić do wrzenia. Gdy już wszystko będzie gotowa dodać przecier pomidorowy. Z mąki i wody przygotować zasmażkę. Dodać do fasolki, by zgęstniała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 26.04.2016 17:58
dawno nie jadłem, czas zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak