Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa czekolada do picia - w proszku

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzkie kakao w proszku 300 mililitrów
cukier puder 190 mililitrów
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa czekolada do picia - w proszku

W misce wymieszać ze sobą kakao, cukier i sól. Jeśli chcemy mieć bardzo dobrze wymieszany proszek, to wystarczy włożyć całość do robota kuchennego i zmiksować - u mnie w Thermomixie trwało to 20 sekund na obrotach 7.

Przygotowany proszek trzymać w szczelnie zamykanym słoiku.

By przygotować domową czekoladę należy około 2-3 łyżeczki gotowej mieszanki wsypać do 200-250 mililitrów gorącego mleka i wymieszać. Można podawać z bitą śmietaną!

Powyższa porcja starcza na około 50 szklanek czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

-Natka- 30.09.2012 11:29
jaka pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak