Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa bułka z rodzynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
mleko 1 szklanka
drożdże 50 gram
jajko 3 sztuki
rodzyni 1 szklanka
cukier 0,5 szklanki
olej 1/4 szklanki
olejek śmietankowy kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa bułka z rodzynkami

Z mąki mleka drożdży i cukru robimy zaczyn. Do szklanki mleka wsypujemy mąki 1,5 szklanki dodajemy pokruszone drożdże i cukier . Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia Make przesiewamy dodajemy 2 jajka, kilka kropel olejku, olej i zaczyn drożdżowy. Wyrabiamy aż ciasto będzie odstawać samo od rąk.Na koniec dodajemy rodzynki. Wkładamy do 2 blaszek małych wąskich lub jednej dużej i zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 07.03.2013 19:45
napewno pyszna ta bułeczka
Misada 07.03.2013 19:40
super wygląda
Krzysiek3 07.03.2013 19:30
świetny przepis
Klisza 07.03.2013 19:23
musi pysznie smakować
Iwka 07.03.2013 19:13
świetna na śniadanie
Silver Teaspoon 07.03.2013 19:03
apetyczna :)
Simeo 07.03.2013 18:58
musi być smaczna
Marta1986 07.03.2013 18:56
pyszności pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak