Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa botwinka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
botwinka 2 pęczki
buraki 2 szt
ziemniaki 5 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
makaron świderki 1 garść
sól i pieprz
śmietana słodka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3-4 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa botwinka

Porcje rosołową wkładamy do garnka, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, solimy i gotujemy wywar. Warzywa obieramy, kroimy w kostkę lub w talarki, botwinkę wraz z liśćmi dość drobniutko, a czerwone buraki ścieramy na dużych oczkach – sok odsączamy i wlewamy do miseczki, pozostawiamy. Wszystkie warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy do miękkości. 10 minut przed końcem gotowania dodajemy makaron. Na koniec dodajemy sok z buraków, zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.07.2015 09:57
Dobra zupka :)
Beatris 12.07.2015 21:23
Apetyczna zupka:)
Ola1young 12.07.2015 17:01
bardzo lubie botwinkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak