Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
woda
3 l -
porcja rosołowa
2 szt -
ziemniaki
4 szt -
marchew
-
pietruszka korzeń
-
ziele angielskie
-
śmietana 18 proc
4 łyżki -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
natka pietruszki
-
makaron wlasnej roboty
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Gotować aż do miękkości mięsa, następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę lekko posolić i dalej gotować aż zmiękną.
Do przygotowanego wywaru dodać suszone borowiki ( moje to zbierane własnoręcznie z w moim prywatnym lesie)aby się ugotowały i zupa przeszłą smakiem prawdziwego lasu. Gdy Pod koniec dodajemy makaron i zabielamy śmietana i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się