Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dołma turecka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1kg chudego mięsa baraniego, 20dag masła,
1/2 łyżki masła, 1/2 łyżki maki
bulion 1 szklanka
śmietana 1 szklanka
kapusta biała 2 główki
ryż 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dołma turecka

Posiekać mięso, dołożyć masła, dodać ryż sparzony wrzątkiem,trochę soli i pieprzu i wymieszać. Kapustę obrać z wierzchnich liści, wyciąć głąb, sparzyć i po kolei zdejmować liście. Nałożyć do nich farsz, zwijać tak,aby nadzienie nie wypłynęło. Ułożyć w rondlu ,zalać śmietaną i bulionem. Dusić pod przykryciem ,pod koniec gotowania dodać zasmażkę zrobioną z masła i maki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 09.07.2011 16:55
fajny przepis
Mario1 06.10.2010 19:54
Fajne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak