Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dobrze Zalany Pan Karp

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1,5 kg
cebula 1 duża
octu 10% 1/4 szkl
wody 4 szkl
cukru 2 łyżki
soli 1 łyżka
jajko 2 szt
olej do smażenia
sól do posolenia ryby
pieprz mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Dobrze Zalany Pan Karp

Karpia oczyściłam, umyłam, podzieliłam na półdzwonka. Posoliłam lekko, popieprzyłam, zawinęłam w folię spożywczą i odstawiłam na 2-3 godziny do lodówki.Cebulę pokroiłam w piórka i podsmażyłam na oleju do zeszklenia.Z wody, octu, cukru, soli, ziela, pieprzu i liści laurowych (3) ugowałam zalewę.Karpia panierowałam w jajku i bułce i usmażyłam na złoto.Wystudziłam, przełożyłam do słoika i kiedy wystygł zalałam go letnią zalewą.Po 2 dniach był gotowy do zjedzenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.07.2015 21:12
Smaczna ryba.
perelka780 08.07.2013 07:35
oj lubie takie zalane rybki:-)
Justyna223 15.01.2013 18:52
ładnie się prezentuje
Rafał10 14.01.2013 17:35
mmmm zjadłabym baaaardzo chętnie :)
ONY_za_kare 14.01.2013 15:24
wygląda przepysznie
Monika58 14.01.2013 15:04
smaczny :)
Zdzisław 14.01.2013 14:49
karpia w zalewie nie jadłem, a wygląda na smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak