Dobre ciasto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jaja

    6 szt
  • cukier puder

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka

    1 szkl
  • kakao

    2 łyżki
  • Krem:

  • masło

    25 dag
  • wiórki kokosowe

    15 dag
  • cukier puder

    15 dag
  • białka

    3
  • warstwa

  • jabłka

    5 sztuk
  • galaretka brzoskwiniowa

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy żółtka i po kolei porcjami mąkę z proszkiem. Na koniec ciasto dzielimy na 2 częśći, do jednej dodajemy kakao. Ciasta osobno pieczemy w dużych blachach ok. 30 min w temp. 180 stopni. Galaretki rozpuszczamy według przepisu. Jak zaczną tężeć dodajemy starte jabłka o dużych oczkach. I razem mieszamy i wylewamy na ciemny biszkopt. Odstawiamy do lodówki. Po stężeniu przykrywamy drugim biszkoptem- jasnym. Robimy krem: Masło ucieramy z cukrem pudrem i kokosem. Ubijamy pianę z białek i dodajemy do masy kokosowej> Smarujemy na wierzchu biszkopta jasnego. Wstawiamy do lodówki:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 01.11.2013 10:22
na pewno smaczne :)
monisia1977 17.10.2013 06:22
fajnie wyglada
Luki 16.10.2013 21:02
ciacho palce lizac
Wiesława1 16.10.2013 20:54
wygląda apetycznie
Gracer 16.10.2013 20:04
super przepis
Kasia35 16.10.2013 18:46
pyszne ciasto
kasienka23 16.10.2013 18:34
wygląda na naprawdę dobre ;)
Krzysztof15 16.10.2013 18:16
bardzo pyszne
Izabela77 16.10.2013 18:15
wygląda przepysznie
Kuchenka 16.10.2013 17:22
bardzo apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat