Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Dmuchane" pieczone naleśniki z szynką,awokado i szalotką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mleko 3/4 szkl
masło 3 łyżki
mąka 1/2 szkl
mąka kukurydziana 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
serek kanapkowy biały 2 łyżki
szynka parmeńska 2 plastry
awokado 1/2 szt
szalotka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: "Dmuchane" pieczone naleśniki z szynką,awokado i szalotką

Kroki postępowania

1
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wstawiamy naczynie żaroodporne.
Jajka miksujemy blenderem na wysokich obrotach przez 1 min. Następnie nie przerywając miksowania wlewamy mleko i masło- miksujemy przez 1/2 min.
dodajemy mąki, sól i pieprz- mieszamy blenderem.
Krok 1 - "Dmuchane" pieczone naleśniki z szynką,awokado i szalotką foto
2
Ostrożnie wyciągamy naczynie z piekarnika , rozpuszczamy na nim łyżkę masła i wylewamy masę jajeczną.
Pieczemy przez 20-25 min, aż masa spęcznieje i zarumieni się a brzegach.
Krok 2 - "Dmuchane" pieczone naleśniki z szynką,awokado i szalotką foto
3
Na gotowym naleśniku układamy serek kupkami, pokrojoną w paski szynkę, pokrojone awokado oraz szalotkę. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem- do smaku.
Smacznego!
Krok 3 - "Dmuchane" pieczone naleśniki z szynką,awokado i szalotką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.12.2016 14:52
takie jedzonko na pewno by mi smakowało
berys18 30.12.2016 12:58
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak