Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dla urozmaicenia menu grillowego, czyli łopatka marynowna i pieczona na ogniu :)

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

łopatka bez kości 800-1000 g

Marynata

oliwa 2 łyżki
miód płynny 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dla urozmaicenia menu grillowego, czyli łopatka marynowna i pieczona na ogniu :)

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w plastry grubości ok. 0,5 cm.
Krok 1 - Dla urozmaicenia menu grillowego, czyli łopatka marynowna i pieczona na ogniu :) foto
2
W dużej misce wymieszać ze sobą wszystkie składniki marynaty.
Krok 2 - Dla urozmaicenia menu grillowego, czyli łopatka marynowna i pieczona na ogniu :) foto
3
Każdy plaster mięsa dokładnie obtoczyć w marynacie i schować do lodówki na 3-4 godz.
Krok 3 - Dla urozmaicenia menu grillowego, czyli łopatka marynowna i pieczona na ogniu :) foto
4
Piec na ruszcie...
Krok 4 - Dla urozmaicenia menu grillowego, czyli łopatka marynowna i pieczona na ogniu :) foto
5
... do zrumienienia z obu stron. Mi zajęło to ok. 20 min. z każdej strony.
Krok 5 - Dla urozmaicenia menu grillowego, czyli łopatka marynowna i pieczona na ogniu :) foto
6
Podawać np. z gotowaną marchewką.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Dla urozmaicenia menu grillowego, czyli łopatka marynowna i pieczona na ogniu :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 18.08.2014 18:26
apetycznie i swojsko
Katarzyna59 18.08.2014 18:21
bardzo smaczna
IlonaAlbertos 18.08.2014 18:13
Apetyczna, ładnie podpieczona.
Patriszja
Patriszja 18.08.2014 17:28
pysznie wyglada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak