Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z tuńczykiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łyżek majonezu kilka
sól, pieprz mielony biały
z połówki małej cytryny sok
ząbek czosnku 1
sos tabasco kilka (kilka kropli)
tuńczyk w sosie własnym 185 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z tuńczykiem

Tuńczyka osączyć z zalewy, przełożyć do miseczki. Dodać majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek i sok z cytryny, wymieszać. Jeśli majonez jest bardzo gęsty można dodać go pół na pół z jogurtem naturalnym. Doprawić solą i pieprzem oraz tabasco. Wymieszać i odstawić na pół godziny aby smaki się przegryzły. Podawać do sałatek, warzyw gotowanych i pieczonych, jaj na twardo...Możemy użyć tuńczyka w kawałkach , ale wtedy trzeba go dobrze rozetrzeć albo sos zmiksować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 31.10.2011 10:27
extra
Neetka90 31.10.2011 10:26
extra
Grażyna13 28.03.2011 19:43
Podoba mi się :)
MAŁY 16.02.2011 09:48
pycha aż chce się spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak