Dip z rzodkwią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiew

    50 dag
  • sok z limonek

    50 ml
  • sok z pomarańczy

    75 ml
  • miód

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • pepperoni

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiew obrać i zetrzeć na grubej tarce.Przełożyć na sito i posypać połową łyżeczki soli.Pozostawić na 20min.Przepłukać zimną wodą,odsączyć.Paprykę przekroić na pół,usunąć pestki,pokroić w paseczki.Sok z limonek i z pomarańczy połączyć z miodem.Wymieszać rzodkiew z papryką,sokami i miodem.Dodać sól i pieprz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andrzej10 17.10.2012 08:36
godne polecenia
maciek7 08.10.2011 19:52
pycha
Justyna70 20.09.2011 09:33
brzmi świetnie!
agnieszka137 09.09.2011 22:48
apetyczny
Kopiko1983 05.09.2011 06:36
Fajny przepis :)
joanna77 25.08.2011 21:25
super
Ania67 19.05.2011 22:54
super
Agnik 31.03.2011 13:37
dodatek do grilla
aginaa 08.03.2011 13:10
fajne
romanrafal 22.02.2011 15:10
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat