Dip z mózgu na Halloween

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    2 sztuki
  • salsa

    1/2 szklanki
  • kalafior

    1 sztuka
  • keczup

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przekroić awokado na pół. Usunąć pestki, wydłubać awokado ze skórki i przełożyć do miseczki. Rozdrobnić widelcem, dodać salsę i wymieszać. Odstawić.
Usunąć wszystkie liście i grube łodygi z kalafiora, umieszczając kalafior w misce główką do góry. Wydrążyć na górze kalafiora dziurę. Można użyć do całej konstrukcji wykałaczek, jeśli kalafior zacznie się rozpadać.
Wypełnić kalafior dipem z awokado. Udekorować "mózg" keczupem tak by powstały żyły i tętnice.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat