Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z mózgu na Halloween

eda
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

awokado 2 sztuki
salsa 1/2 szklanki
kalafior 1 sztuka
keczup 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z mózgu na Halloween

Przekroić awokado na pół. Usunąć pestki, wydłubać awokado ze skórki i przełożyć do miseczki. Rozdrobnić widelcem, dodać salsę i wymieszać. Odstawić.
Usunąć wszystkie liście i grube łodygi z kalafiora, umieszczając kalafior w misce główką do góry. Wydrążyć na górze kalafiora dziurę. Można użyć do całej konstrukcji wykałaczek, jeśli kalafior zacznie się rozpadać.
Wypełnić kalafior dipem z awokado. Udekorować "mózg" keczupem tak by powstały żyły i tętnice.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak