Dip z miętą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    200 ml
  • pęczek mięty

    1
  • zielona papryczka chilli

    1 szt.
  • czosnek

    1 ząbek
  • sok z pomarańczy

    150 ml
  • kasza

    7,5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować rosół,wsypać kuskus,na ok.10min.zestawić garnek z ognia,aż kuskus wchłonie rosół.Miętę opłukać,osuszyć i oberwać listki.Papryczkę chilli przekroić na pół, usunąć pestki.Obrać czosnek i przekroić na pół.Zmiksować miętę,papryczkę,czosnek i sok z pomarańczy (100ml).Dodać do kuskusa i wymieszać,stopniowo dolewając resztę soku z pomarańczy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
novita23 08.10.2011 08:45
pycha
Kopiko1983 03.09.2011 20:37
Uwielbiam miętę! Pycha!!!
iwona332 23.08.2011 10:32
super
Agnik 30.05.2011 21:36
super
jogobella23 26.03.2011 20:03
pycha
m1monika 14.02.2011 21:01
ciekawy
jolaxa 21.01.2011 19:40
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat