Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z cytryny i zielonym groszkiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 150 ml
mrożony groszek 300 g
cytryna 1 szt
majonez 4 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z cytryny i zielonym groszkiem

Groszek ugotowany w osolonej wodzie i ostudzić.Cytrynę wyszorować sparzyć i zetrzeć z niej skórkę.Następnie wycisnąć sok z cytryny.Wystudzony groszek zmiksować dodać jogurt moajonez,skórkę z cytryny i sok i razem zmiksować.Posolić i dodać natkę piepruszki.Całość wymieszać.Dip doskonale nadaje się do sałatek i surówek.
Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 04.06.2011 00:17
uwilbiam dipy
gusia1000 19.05.2011 18:31
Fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak