Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DIP z awokado

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 szt.
jogurt naturalny 200 g
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 0,5 szt.
koper świeży 3 gałązki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: DIP z awokado

Awokado obrać i usunąć, pestkę, pociąć na kawałki i skropić sokiem z połowy cytryny (żeby nie ściemniało).
Następnie zblendować, dodać jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz posiekany koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać.
Doskonały do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 02.02.2012 10:53
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak