DIP z awokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt.
  • jogurt naturalny

    200 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • sok z cytryny

    0,5 szt.
  • koper świeży

    3 gałązki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado obrać i usunąć, pestkę, pociąć na kawałki i skropić sokiem z połowy cytryny (żeby nie ściemniało).
Następnie zblendować, dodać jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz posiekany koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać.
Doskonały do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 02.02.2012 10:53
palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat