Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip śmietanowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 80 ml
ocet winny 1 łyżka
cukier trzcinowy 2 łyżeczki
musztarda dijon 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dip śmietanowy

Odmierzamy potrzebną ilość śmietany. Do śmietany dodajemy jedną łyżkę octu z białego wina oraz łyżkę musztardy Dijon. Radzę nie zastępować jej inną musztardą, bo smak nie będzie ten sam. Wsypujemy jeszcze cukier trzcinowy i dokładnie mieszamy. Odstawimy sos na kilkanaście minut do lodówki. Do sosu opcjonalnie dodać można posiekany koperek.
Sprawdzi się jako dodatek do sałat. Sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem.
Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 16.03.2013 09:48
bardzo smacznie
Bernadeta1 04.12.2012 01:13
smaczny,bardzo lubię
Lemon 27.11.2012 21:06
pycha
caffee_tea 27.11.2012 21:00
pyszny dipy
gosia56 27.11.2012 20:36
ciekawy .
eMMe 27.11.2012 20:25
Fajny do pizzy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak