Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DIP SEROWO-ZIOŁOWY

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parmezan 2 łyżki
ser cheddar 2 łyżki
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 5 łyżek
musztarda dijon 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 łyżka
koperek 1 łyżka
estragon 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

Porada

Doprawiając dip solą należy to robić ostrożnie bo sery i majonez są słone.Dip serowy dobrze smakuje zarówno warzywami jak i z grillowanym mięsem.

Przepis i sposób przygotowania na: DIP SEROWO-ZIOŁOWY

Do naczynia włożyć majonez,jogurt naturalny i musztardę dodać sok z cytryny i wszystko wymieszać.Na tarce o jak najdrobniejszych oczkach zetrzeć oba sery i dodać do wymieszanego majonezu.Następnie dodać posiekany koperek i natkę pietruszki oraz estragon.Doprawić całość białym pieprzem i solą do smaku.Jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać i odstawić gotowy dip na 30 minut aby smaki się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 16.06.2014 10:06
Bardzo fajny :-)
Aleksandra/Olcia 15.06.2014 17:39
pycha do brokuła i kalafiora
Bernadeta1 15.06.2014 17:27
Smaczny taki dip do grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak