Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip rzodkiewkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewki pół pęczka
koperek kilka gałązek
czosnek 3 małe ząbki
majonez 1 łyżka
jogurt grecki 3 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Dip rzodkiewkowy

Rzodkiewki umyć, osuszyć, usunąć ogonek i łodyżki. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Koperek umyć, osuszyć, posiekać. Czosnek obrać. Na talerz wyłożyć śmietanę i majonez, dodać posiekany koperek, dodać soli i pieprzu. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, schłodzić i nałożyć do miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.02.2014 13:21
Bardzo dobry
RenataZ-et 25.10.2013 20:51
bardzo lubię dipy
Seba 03.07.2013 08:50
lubię takie dipy
LoLa 20.05.2013 10:07
na pewno wypróbuje
dodi 20.05.2013 08:56
super pomysł
Konczi 20.05.2013 08:46
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak