Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip pomidorowo-paprykowy na jogurcie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 1 filiżanka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
pasta paprykowa 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
Cebula suszona Prymat do smaku
Kmin rzymski mielony Prymat do mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Dip pomidorowo-paprykowy na jogurcie

Czosnek wycisnąć przez praskę wprost do miseczki (można też utrzeć na drobnych oczkach tarki, albo bardzo drobniutko posiekać i rozetrzeć nożem) - połączyć z zimnym jogurtem. Dodać pastę paprykową z tubki oraz dobry koncentrat pomidorowy. Ponieważ pasta paprykowa jest bardzo słona, nie dodawać dodatkowo soli. Dosypać suszoną cebulę oraz mielony kumin - wszystko dokładnie utrzeć na jednolitą masę, a następnie wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę do zmacerowania.
Podawać do mięs i warzyw z grilla, mięs smażonych i pieczonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 16.08.2013 22:36
Uwielbiam takie rarytasy ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak