Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip ogórkowo-czosnkowy do grillowanych mięs

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek zielony 500 g
śmietana kwaśna 250-300 ml
śmietana słodka 70-100 ml
czosnek 6 ząbków
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dip ogórkowo-czosnkowy do grillowanych mięs

Ogórki obieramy, ścieramy je na tarce do jarzyn na najmniejszych oczkach, odstawiamy delikatnie soląc. Czosnek obieramy, ścieramy czosnek na tarce - na tej samej stronie co ogórki. Czosnek dodajemy do ogórków i mieszamy. Całość zalewamy śmietaną kwaśną i dodajemy śmietanę słodką - mieszamy. Na koniec doprawiamy solą oraz świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Odstawiamy na 30 minut by smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak