Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip koperkowo-czosnkowo-orzechowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt 5 łyżek
sól szcz
Czosnek suszony Prymat pół łyżeczki
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
orzechy piniowe kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dip koperkowo-czosnkowo-orzechowy

Jogurt najlepiej by był dość gęsty wlewamy do miseczki, dodajemy do niego suszony koperek, suszony czosnek, szczypte soli oraz szczyptę pieprzu, mieszamy i odstawiamy na ok 10 min aż przyprawy spęcznieją i uwolnią aromat. Dodajemy tez orzeszki pinii, które można wcześniej uprazyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 30.08.2012 17:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak