Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Dip koperkowo-czosnkowo-orzechowy

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt
5 łyżek
sól
szcz
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
pół łyżeczki
Sklep Prymat
Koperek suszony Prymat
1 łyżeczka
orzechy piniowe
kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dip koperkowo-czosnkowo-orzechowy

Jogurt najlepiej by był dość gęsty wlewamy do miseczki, dodajemy do niego suszony koperek, suszony czosnek, szczypte soli oraz szczyptę pieprzu, mieszamy i odstawiamy na ok 10 min aż przyprawy spęcznieją i uwolnią aromat. Dodajemy tez orzeszki pinii, które można wcześniej uprazyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 30.08.2012 17:02
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak