Dip kaparowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    2/3 szklanki
  • kapary

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • musztarda typu dijon

    1 łyżka
  • sos sojowy

    1/2 łyżeczki
  • ostry sos chili

    1/2 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • jogurt gęsty

    1/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Majonez wymieszaj z jogurtem i sokiem z cytryny. DOdaj musztardę, sos sojowy i sos chili. DOpraw solą i ponownie wymieszaj. Na koniec do sosu dodaj kapary i całość wstaw na kilka godzin do lodówki, aby smaki się dobrze przegryzły.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 12.01.2011 19:03
Ciekawe ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat