Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip do warzyw

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Dip do warzyw to dodatek, dzięki którym warzywa zyskają ciekawego, ziołowego smaku, dzięki czemu będą stanowiły ciekawą przekąskę między posiłkami.

Składniki:

koper świeży 1 pęczek
szczypior 0,5 pęczek
natka pietruszki 0,5 pęczek
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 szczypta
jogurt gęsty 8 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dip do warzyw

Dip z ziołami, jako dodatek do warzyw to bardzo ciekawy sposób ich podania. Do tego dipu możecie przygotować Wasze ulubione warzywa pokrojone w słupki. Świetnie sprawdzi się tutaj marchewka, seler naciowy czy papryka. Taki dip doda ziołowego smaku warzywom, dzięki czemu taka przekąska nie będzie nudna. 

Warzywa obrać, pokroić w słupki. Koperek, szczypior i natkę drobno posiekać. Schłodzony jogurt wymieszać z ziołami i solą. Smacznego!

Więcej przepisów na dipy, znajdziecie ->> TUTAJ

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak