Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip czosnkowy ze smażoną szalotką.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek topiony kremowy 2 opakowania
jogurt naturalny 150 ml
sól
pieprz
szalotki 6 sztuk
olej 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dip czosnkowy ze smażoną szalotką.

Szalotki obieramy, kroimy w drobną kosteczkę, smażymy na oleju na złoty kolor.

Do miseczki wkładamy serek topiony, jogurt, wyciśnięty czosnek, usmażone szalotki, sól, pieprz, miksujemy na małych obrotach aby składniki się dobrze połączyły. Nakładamy dip do miseczki, podajemy z krakersami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 25.08.2012 13:00
mój ulubiony! Ja jednak nigdy nie dodawałam cebulki - muszę spróbować następnym razem :)
Rafał10 12.06.2012 14:17

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak