Dip czosnkowy np. do warzyw, pizzy...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    4 czubate łyzki
  • śmietana

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Majonez mieszamy ze śmietaną. Czosnek przeciskamy przez praskę i dokładnie mieszamy z majonezem i śmietaną. Dip nakładamy do małych miseczek i przyozdabiamy suszoną natką pietruszki.

Ja najczęściej podaję taki dip do pizzy lub warzyw w cieście.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 14.03.2016 16:43
w takiej wersji jeszcze nie robiłam
plocia 18.05.2013 10:04
Wypróbowałam go przy grillowaniu, smaczny
smakowita 21.04.2012 09:29
najlepszy
fictor123 03.12.2011 09:27
pycha
krystyna24 22.09.2011 13:46
pycha
MAR3STA 16.08.2011 19:52
fajny
kanu83 03.08.2011 09:32
pycha
Gosia32 04.02.2011 14:32
uwielbiam czosnek:}
Nina7 30.01.2011 11:08
uwielbiam czosnek i często również przyrządzam dipy na jego bazie - super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat