Dip czosnkowy

Dip czosnkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt grecki

    400 g,
  • ząbki czosnku

    3 ząbki,
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka,
  • czosnek niedźwiedzi 

    1/3 łyżeczki,
  • majonez

    2 -3 łyżki,
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schłodzony jogurt naturalny przelać do szklanej salaterki.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę , dodać do jogurtu , oprószyć szczyptą soli czosnkowej.
Dodać majonez, oraz przyprawy dokładnie wymieszać aby całość osiągnęła jednolitą konsystencję. Oprószyć czosnkiem niedźwiedzim.
Wstawić do lodówki na 20 - 30 minut.
Podawać schłodzony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

19.04.2017 00:21
Zawsze jest dobry.

Bożena Matuszczyk

17.04.2017 12:23
Dziękuję Gosiu.;)

gosia56

17.04.2017 09:09
na pewno pyszny ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat