Dip czosnkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    4 łyżki
  • jogurt

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól czosnkowa prymat do smaku

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miseczki włożyć majonez, jogurt naturalny oraz śmietanę. Dokładnie wymieszać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Następnie dodać do majonezu, jogurtu oraz śmietany. Wymieszać dip. Dodać łyżeczkę soku z cytryny, doprawić do smaku solą czosnkową oraz pieprzem cytrynowym. Wymieszać jeszcze raz dokładnie.Podawać do mięs z grilla, zapiekanek, kiełbasek na gorąco.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
madzialena19 15.08.2016 10:24
Pyszny dip .
Aneta41 14.08.2012 22:43
baaaardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat