Dip czosnkowy

Dip czosnkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez

    4 łyżki
  • jogurt

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól czosnkowa prymat do smaku

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Dip czosnkowy

Do miseczki włożyć majonez, jogurt naturalny oraz śmietanę. Dokładnie wymieszać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Następnie dodać do majonezu, jogurtu oraz śmietany. Wymieszać dip. Dodać łyżeczkę soku z cytryny, doprawić do smaku solą czosnkową oraz pieprzem cytrynowym. Wymieszać jeszcze raz dokładnie.Podawać do mięs z grilla, zapiekanek, kiełbasek na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
madzialena19 15.08.2016 10:24
Pyszny dip .
Aneta41 14.08.2012 22:43
baaaardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat