Dip buraczkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • burak ćwikłowy

    1 szt
  • majonez tradycyjny

    1 łyżka
  • koncentrat z buraków

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • sól do smaku

  • ser biały twarogowy

    200 (mielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczka ćwikłowego ugotować, zmiksować na mus. Dodać czosnek serek twarogowy mielony, majonez, koncentrat z buraków sól i pieprz. Doprawić sokiem z cytryny. Wszystko razem wymieszać. Idealne do grillowanych mięs i kiełbas.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 14.01.2013 12:36
mnaim mniam;]
Robert10 27.07.2012 23:00
fajne
Jodaj 06.07.2012 19:29
ciekawe :)
Goya 28.10.2011 11:26
fajne
stokrotka 05.10.2011 23:36
fajne
kotlet 19.07.2011 23:04
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat