Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczny makaron z fasolką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron razowy 1/2 opakowania
fasolka szparagowa 1 garść
groszek konserwowy 1/2 puszki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyzeczka
masło 1 łyżeczka
ser żółty 10 dag
natka pietruszki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczny makaron z fasolką

Makaron razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Fasolkę obieramy , przebieramy odcinamy końce i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy na pół. Groszek zielony odcedzamy z zalewy. Na patelni na masełku podsmażamy fasolkę , dodajemy makaron i groszek. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy starty zółty ser i ozdabiamy natkną pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 03.08.2013 11:23
dobre danie
Konczi 03.08.2013 09:33
jeszcze masło wyeliminować i jest super
Magula 03.08.2013 08:16
Dietetyczny to coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak