Dietetyczny gulasz wołowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    30 dag
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt duża
  • pietruszka

    1 szt
  • sól

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wołowe opłukać i pokroić w kostkę.
W rondlu rozgrzać olej i dodać mięso. Podsmażyć mięso i podlać wodą - dusić ok 1 h.
Marchew, pietruszkę i cebulę pokroić na drobne kawałki a następnie dorzucić do mięsa. Dodać przyprawy i jeżeli jest taka potrzeba to podlać wodą. Dusić potrawę ok 0,5 h.
Podawać z ryżem lub kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 20.06.2015 13:20
Na pewno smakowity
jasiek 26.07.2014 11:30
no naprawdę dobrze przyprawiony
drmaciej 25.07.2014 21:10
zachęcająco wygląda
Wafelek2601 25.07.2014 15:10
Bardzo apetyczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat