Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczny deser z hibiskusa i czarnej porzeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarna porzeczka 1/2 szklanki
hibiskus kandyzowany 1/2 szklanki
cukier brązowy 1 łyżka
maślanka 2 szklanki
fix do śmietany 1 opakwoanie

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczny deser z hibiskusa i czarnej porzeczki

Kandyzowany hibiskus zalewamy odrobiną wrzątku ,aby kwiaty zmiękły i rozwinęły się , kilka sztuk zostawiamy do ozdoby resztę miksujemy z czarną porzeczką . Dodajemy cukier brązowy do smaku i jeszcze raz miksujemy. Dolewamy maślankę -dobrej jakości-gęstą. Jeszcze raz wszystko miksujemy dodając pomalutku fix do śmietany. Wlewamy do szklaneczek i ozdabiamy kwiatem hibiskusa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 13.03.2013 12:09
pyszny i faktycznie "chudy":)
Katarzyna/kate1980 07.03.2013 22:28
świetny deserek
kokoszka
kokoszka 07.03.2013 17:40
ciekawa propozycja na deser:)
Babciagramolka 07.03.2013 17:12
Ty mnie chyba skusisz na amen . Uwielbiam i hibiskus i porzeczki
pycia9 07.03.2013 17:08
super przepis, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak