Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczny bigos by Yvonne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
pieczarki 30 dkg
cebula 15 dkg
oliwa 5 łyżek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
wędlina 20 dkg
borowiki 3 szt
kapusta biała 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczny bigos by Yvonne

Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości z liściem i zielem. Odcedzamy, usuwamy przyprawy. Zostawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki bardzo drobno siekamy, wędliny kroimy cienkie plasterki, a następnie w kwadraciki o boku ok. 1 cm., słodką kapustę drobno siekamy. Prawdziwki mielimy (w blenderze) na pył. Na patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy cebulę i sól, smażymy przez 3 minuty, dodajemy wędliny, smażymy przez kolejne 10 minut. Wrzucamy pieczarki i słodką kapustę i dusimy wszystko przez 15 minut od czasu do czasu mieszając. Kiszoną kapustę wkładamy do garnka, wsypujemy zmielone grzyby, pieprz i paprykę. Wlewamy maggi. Dokładnie mieszamy, następnie dodajemy zawartość patelni. Włączamy pod garnkiem niewielki gaz i cały czas mieszając dusimy całość przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 25.05.2011 21:38
Bigosik - nasze polskie jedzonko, za którym tesknie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak