Dietetyczne szaszłyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 szt.
  • seler naciowy

    3 pędy
  • polędwica

    100 z indyka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwice z indyka kroimy w większą kostkę, przyprawiamy i odstawiamy.
Seler i paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Każdy ze składników po kolei nadziewamy na patyczki do szaszłyków i układamy na tacce do pieczenia/grilowania
Gotowe szaszłyki wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 15-20 min.

Podajemy z sałatką :)

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cukiereczek13 15.08.2012 18:31
smaczne i kolorowe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat