Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczna sałatka w kolorach wiosny

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa (mrożona) 60 gram
brokuł mrożony 70 gram
jajko 1 sztuki
pomidorki cherry 3 sztuki
cebula czerwona 15 gram
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
kapusta pekińska 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczna sałatka w kolorach wiosny

Do dwóch osobnych miseczek włożyć fasolkę i brokuły. Zalać wrzątkiem, zostawiać do ostygnięcia. Spróbować warzyw jeśli są jeszcze twarde to jeszcze raz zalać je wrzątkiem i zostawić na około 5 minut.

Następnie odcedzić i dobrze osuszyć. Pekinkę umyć i osuszyć, pokroić w drobne piórka. Cebulę także pokroić w drobne piórka i wymieszać z pekinką. Dodać odcedzoną fasolkę.

Brokuł pokroić na mniejsze różyczki. Przełożyć do miski. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wymieszać. Przełożyć do ładnej miski. Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić na pół.

Ułożyć na wierzchu sałatki. Zimne jajko obrać i przekroić na ćwiartki, i także ułożyć wierzchu sałatki. Przed podaniem posypać posiekaną natką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 06.02.2014 11:16
pyszna sałatka
brioszka 06.02.2014 08:12
coś dla mnie! pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak