Dietetyczna sałatka w kolorach wiosny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa (mrożona)

    60 gram
  • brokuł mrożony

    70 gram
  • jajko

    1 sztuki
  • pomidorki cherry

    3 sztuki
  • cebula czerwona

    15 gram
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz do smaku

  • kapusta pekińska

    50 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do dwóch osobnych miseczek włożyć fasolkę i brokuły. Zalać wrzątkiem, zostawiać do ostygnięcia. Spróbować warzyw jeśli są jeszcze twarde to jeszcze raz zalać je wrzątkiem i zostawić na około 5 minut.

Następnie odcedzić i dobrze osuszyć. Pekinkę umyć i osuszyć, pokroić w drobne piórka. Cebulę także pokroić w drobne piórka i wymieszać z pekinką. Dodać odcedzoną fasolkę.

Brokuł pokroić na mniejsze różyczki. Przełożyć do miski. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wymieszać. Przełożyć do ładnej miski. Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić na pół.

Ułożyć na wierzchu sałatki. Zimne jajko obrać i przekroić na ćwiartki, i także ułożyć wierzchu sałatki. Przed podaniem posypać posiekaną natką. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
V_kuchareczka 06.02.2014 11:16
pyszna sałatka
brioszka 06.02.2014 08:12
coś dla mnie! pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat