Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczna pieczona flądra

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra ilość wg. osób
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat cytrynowa
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka

Porada

rybę można także grillować w grillu tradycyjnym lub elektrycznym

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczna pieczona flądra

Kroki postępowania

1
koncentrat pomidorowy wymieszać z przyprawą do ryb oraz solą cytrynową.można dodać 1 łyżeczkę oliwy.
odstawić do lodówki aby sól się rozpuściła.wymieszać dokładnie
Krok 1 - Dietetyczna pieczona flądra foto
2
ryby oczyścić,umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym.lekko ponacinać i doprawić czarnym pieprzem.
ja piekłam skórą do dołu ponieważ nie jem skóry z ryb
ale można piec skórą w górę wtedy będzie chrupiąca
Krok 2 - Dietetyczna pieczona flądra foto
3
ryby ułożyć na papierze do pieczenia,piekłam na blasze z dziurkami.
marynatę rozsmarować na rybach.
Krok 3 - Dietetyczna pieczona flądra foto
4
rybę piec pod górną grzałką(grzanie góra-dół) w 200 stopniach przez 20 minut.
podawać z warzywami gotowanymi na parze.
smacznego
Krok 4 - Dietetyczna pieczona flądra foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 18.01.2015 11:44
Wspaniały obiadek
IwonaDD 18.01.2015 11:18
smakowicie wygląda
Futka 18.01.2015 11:05
Cudowna i smakowita rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak