Dietetyczna pieczona flądra

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flądra

    ilość wg. osób
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • sól morska

    cytrynowa
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
  • przyprawa do ryb

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dietetyczna pieczona flądra foto
koncentrat pomidorowy wymieszać z przyprawą do ryb oraz solą cytrynową.można dodać 1 łyżeczkę oliwy.
odstawić do lodówki aby sól się rozpuściła.wymieszać dokładnie
Krok 2 - Dietetyczna pieczona flądra foto
ryby oczyścić,umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym.lekko ponacinać i doprawić czarnym pieprzem.
ja piekłam skórą do dołu ponieważ nie jem skóry z ryb
ale można piec skórą w górę wtedy będzie chrupiąca
Krok 3 - Dietetyczna pieczona flądra foto
ryby ułożyć na papierze do pieczenia,piekłam na blasze z dziurkami.
marynatę rozsmarować na rybach.
Krok 4 - Dietetyczna pieczona flądra foto
rybę piec pod górną grzałką(grzanie góra-dół) w 200 stopniach przez 20 minut.
podawać z warzywami gotowanymi na parze.
smacznego
Aleksandra/Olcia
rybę można także grillować w grillu tradycyjnym lub elektrycznym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 18.01.2015 11:44
Wspaniały obiadek
IwonaDD 18.01.2015 11:18
smakowicie wygląda
Futka 18.01.2015 11:05
Cudowna i smakowita rybka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat