Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczna koperkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 200 g
ziemniaki 4 szt
marchew 2 szt
koperek 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczna koperkowa

Kroki postępowania

1
Fileta z indyka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kosteczkę.
Krok 1 - Dietetyczna koperkowa  foto
2
Wrzucamy go na wrzątek, dodajemy liście laurowe i ziela angielskie. Gotujemy pod przykryciem do miękkości
Krok 2 - Dietetyczna koperkowa  foto
3
Ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy je w drobną kosteczkę i dorzucamy do zupy.
Krok 3 - Dietetyczna koperkowa  foto
4
Marchewkę obieramy i myjemy. Ścieramy ja na tarce na dużych oczkach. Dorzucamy do zupy.
Krok 4 - Dietetyczna koperkowa  foto
5
Przyprawiamy solą i gotujemy na małym ogniu do miękkości ziemniaków. Koperek myjemy i osuszamy, drobno siekamy. Dodajemy go do zupy.
Krok 5 - Dietetyczna koperkowa  foto
6
Śmietanę mieszamy w kubku z odrobiną zimnej wody. Energicznym ruchem wlewamy ją do zupy. Mieszamy i przyprawiamy pieprzem. Zupę gotujemy jeszcze przez 3 minuty na wolnym ogniu.
Krok 6 - Dietetyczna koperkowa  foto
7
Podajemy na gorąco, wówczas koperek najlepiej rozgrzewa.
Krok 7 - Dietetyczna koperkowa  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak