Dieta - zupa z kapusty białej i kiszonej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    50 dag
  • kapusta kiszona

    30 dag
  • olej

    1 łyżka
  • pomidory średnie

    4 szt
  • cebula

    25 cukrowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidorom naciąć skórkę na ćwiartki, zalać wrzątkiem, po 6 minutach
zdjąć skórkę i pokroić.
Kapustę białą poszatkować, włożyć do garnka, dołożyć kapustę
kiszoną, pokrojone pomidory. Zalać 12 szklankami wody.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.
Dodać cebulę do zupy. Całość gotować ok. 1h.
Zupę doprawiamy według uznania.
Zupy nie wolno solić - sól zatrzymuje wodę w organizmie co spowalnia
chudnięcie.
Jedząc trzy razy dziennie zupę po ok. 300ml można schudnąć 3-5 kg
tygodniowo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 07.07.2011 20:56
super
kotlet 20.06.2011 18:40
o ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat