Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta biała
50 dag -
kapusta kiszona
30 dag -
olej
1 łyżka -
pomidory średnie
4 szt -
cebula
25 cukrowa
Sposób przygotowania
zdjąć skórkę i pokroić.
Kapustę białą poszatkować, włożyć do garnka, dołożyć kapustę
kiszoną, pokrojone pomidory. Zalać 12 szklankami wody.
Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju.
Dodać cebulę do zupy. Całość gotować ok. 1h.
Zupę doprawiamy według uznania.
Zupy nie wolno solić - sól zatrzymuje wodę w organizmie co spowalnia
chudnięcie.
Jedząc trzy razy dziennie zupę po ok. 300ml można schudnąć 3-5 kg
tygodniowo.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się