Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabliki ze schabu

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 plastry
cebula biała 3 szt
pomidory 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mąka pszenna do panierki
olej do smażenia
natka pietruszki 1 pęczek

Porada

Jeżeli chcemy aby mięso było bardziej soczyste możemy plastry naciąć w dwóch miejscach i przepleść słoniną

Przepis i sposób przygotowania na: Diabliki ze schabu

Plastry schabu myjemy, a następnie osuszamy. Mięso lekko rozbijamy i przyprawiamy do smaku solą oraz czarnym mielonym pieprzem. Na talerz wsypujemy mąkę pszenną i obtaczamy kotlety. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso z obu stron. Cebulę obieramy i razem z pomidorami kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę szklimy na rozgrzanym oleju i dodajemy pomidory, wszystko smażymy jeszcze chwilę, a następnie zdejmujemy z pieca i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Sos przyprawiamy do smaku i polewamy nim usmażone z mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 02.05.2014 10:21
wiesiek513 mam nadzieję że smakowało:)
wiesiek513 29.04.2014 14:26
dzięki za przepis,lubię takie rzeczy,dzisiaj właśnie będzie na obiad.
Beatris 29.04.2014 09:35
Bardzo apetyczne jedzonko... pycha:)
berys18 29.04.2014 09:07
fajna nazwa, pyszne mięsko
w mojej kuchni 29.04.2014 00:38
ale pyszne danie podano..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak