diabelska zupa z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 kg
  • cebula biała

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbek
  • biała część pora

    1 szt
  • bulion

    1 litr
  • pieprz czerwony

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • śmietana kwaśna

  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Kminek mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię kroimy w kostkę. Cebulę i pora siekamy, przesmażamy razem z przyprawami. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dynię. Zalewamy bulionem i gotujemy. Gdy dynia zmięknie miksujemy całość, ewentualnie doprawiamy. Zaklepujemy śmietaną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat