Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabelska jajecznica.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 5 szt
kiełbasa chuda 30 dag
cebula 1 szt
sól
pieprz
chili
smalec 1 łyżka
pomidor 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Diabelska jajecznica.

Cebulę pokroić w kostkę, kiełbasę w półplasterki. Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Rozgrzać tłuszcz na patelni i zarumienić cebulę z kiełbasą. Kiedy już będą gotowe dodać posiekanego pomidora (najlepiej jeżeli zrobimy z niego miazgę). Wszystko wymieszać i do całości wlać rozbełtane jajka. Doprawić do smaku i smażyć na małym ogniu, aż jajka się zetną. Czas smażenia zależy od tego jak bardzo ściętą jajecznicę lubimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 10.11.2011 06:08
pyszna
Monika111 09.11.2011 19:43
Musi być diabelnie pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak