Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje z szynką i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 podwujne
ser żółty 8 plastrów
szynka 8 plastrów
sól i pieprz
jajko 3 sztuki
mąka do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
masło klarowane 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje z szynką i serem

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy dzielimy na 4 każdą pierś lekko rozkrawamy i rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Dewolaje z szynką i serem foto
2
Układamy ser,szynkę ja doprawilam jeszcze lubczykiem. I zwijamy w rulon.
Krok 2 - Dewolaje z szynką i serem foto
3
Roladki panierujemy w mące jajku i bułce tartej i ponownie w jajku i bułce tartej.
Krok 3 - Dewolaje z szynką i serem foto
4
Układamy na blasze wyłożonej papierem , na każdą układamy po łyżce masła klarowanego i pieczemy ok 45 minut na złoty kolor w 170 stopniach.
Krok 4 - Dewolaje z szynką i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 07.01.2017 15:36
super jedzono, mniam
Margo1 06.01.2017 17:31
Moje ulubione
Bernadeta1 03.01.2017 19:40
smaczne mięsko
Marta1986 03.01.2017 18:16
pysznosci mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak