Dewolaje z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • sól i pieprz

    do smaku
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • olej

    4 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • ser żółty

    8 plastrów
  • jajka

    2 szt
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyzeczki
  • bułka tarta

    do obtoczenia
  • mąka

    do obtoczenia
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy i kroimy w paski, cebulę kroimy w kostkę smażymy na 4 łyżkach oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz zagęszczamy łyżką mąki wymieszaną z 5 łyżkami wody. Fileta kroimy na pół, rozbijamy na cienkie kotlety i posypujemy solą oraz pieprzem. W środek każdego kotleta wykładamy pieczarki, przykrywamy plastrem sera i zwijamy jak krokiety. Jajko roztrzepujemy, dodajemy przyprawę do kurczaka i mieszamy. Każdą roladkę obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku, w bułce tartej i podsmażamy na wolnym ogniu z każdej strony na rumiano.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat