Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje z oscypkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
oscypek 4 małe sztuki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz
olej do smażenia
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

Ostatnio na niedzielny obiad przyrządziłam dewolaje z oscypkiem, wyszły bardzo smaczne i aromatyczne. Podałam je z sosem żurawinowym, surówka i opiekanymi ziemniakami.

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje z oscypkiem

Piersi z kurczaka mielimy, przekładamy do miski i doprawiamy do smaku przyprawami. Mięso dzielimy na cztery części i obtaczamy nim oscypki formując owalne kotleciki. Obtaczamy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej, smażymy na głębokim tłuszczu na rumiany kolor z obydwu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 07.01.2017 15:48
ale mi smaka narobiłaś :-)
Barbara13 07.01.2017 10:17
Smaczne połączenie
Iwusia 06.01.2017 22:55
uwielbiam takie :)
Edith85 06.01.2017 19:30
Super mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak