Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje z grzybami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
grzyby leśne 20 dag (lub pieczarki)
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje z grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby (pieczarki) oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Grzyby razem z cebulą podsmażamy 10 minut na oliwie. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Krok 1 - Dewolaje z grzybami foto
2
Na każdy płat mięsa nakładamy porcję farszu grzybowego.
Krok 2 - Dewolaje z grzybami foto
3
Mięso zwijamy w roladki.
Krok 3 - Dewolaje z grzybami foto
4
Dewolaje maczamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Układamy na patelni z rozgrzaną oliwią. Smażymy na małym ogniu, na rumiano z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Krok 4 - Dewolaje z grzybami foto
5
Filety z piersi kurczaka cienko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem.
Krok 5 - Dewolaje z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 12.09.2016 21:22
Dobre smaki
Jumper123 23.08.2015 12:50
super przepis
Wacław 23.08.2015 10:25
lubie takie mięska :-)
ilka01 23.08.2015 08:18
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak