Dewolaje śmietanowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 kg
  • serek topiony

    2
  • śmietana kremówka

    500 ml
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • ketchup

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w kotlety i przyprawiamy. Na każdej piersi kładziemy serek topiony, najlepiej ziołowy i zawijamy w roladki. Smażymy na oleju z każdej strony.

Śmietanę, ketchup i koncentrat mieszamy na jednolity sos i zalewamy nim dewolaje. Chwilę dusimy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata113 22.04.2011 09:20
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat