Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje po mojemu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
pieczarki 300 gram
ser żółty 150 gram
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt.
smalec 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje po mojemu

Kroki postępowania

1
Filet z kurczaka dzielimy na płaty, rozbijamy a następnie przyprawiamy przyprawa do kurczaka, pierzem czarnym z obu stron. Pieczarki myjemy, kroimy w paseczki, solimy smażymy na smalcu. Ser żółty kroimy w paski grubsze i układamy na filecie.
Krok 1 - Dewolaje po mojemu foto
2
Każdy dewolaj zwijamy.
Krok 2 - Dewolaje po mojemu foto
3
Dewolaje obtaczamy najpierw w jajku a potem w bułce tartej.
Krok 3 - Dewolaje po mojemu foto
4
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem układamy dewolaje. Obsmażamy z obu stron dewolaje. Następnie w piekarniku w naczyniu żaroodpornym 10 minut w 180 stopniach podpiekamy.
Krok 4 - Dewolaje po mojemu foto
5
Dewolaje podajemy ciepłe.
Krok 5 - Dewolaje po mojemu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 03.02.2015 18:40
no super wyszły;)
Michał2 02.02.2015 17:04
mniam pyszności;)
Pani Domu 02.02.2015 08:46
smakowałyby mi
irenka 01.02.2015 21:46
pyszne mięsko
Adam/ZUB3R 01.02.2015 21:39
bardzo lubię
engie23 01.02.2015 21:32
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak