Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaj z piersi indyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pikle 7 szt
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram
indyk 1 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 (cytrynowa)
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
ser gouda 7 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaj z piersi indyka

1.Pierś z indyka pokroiłam w plastry i lekko utłukłam tłuczkiem.

2. Doprawiłam piersi solą i pieprzem oraz papryką czerwoną mieloną.

3. Plaser sera położyłam na każdy plaster fileta oraz po paseczku pikla.

4. Zawijałam pierś , maczałam w jajku i obtaczałam w bułce tartej , smażyłam na oleju rzepakowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 12.02.2014 08:59
uwielbiam takie dania
Milka100 12.11.2013 21:58
Uwielbiam devolaye
Krzysztof15 12.11.2013 15:59
bardzo lubie
Megg 12.11.2013 15:26
rewelacyjne mięsko
bogusia19 12.11.2013 13:16
ale smakowitości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak