Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolaye z masłem i serem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 łyżek
masło 100 g.
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
olej do smażenia 50 ml
jaja 2 szt
ser gouda 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Devolaye z masłem i serem

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka oczyścić, porcjować, płaty rozbić tłuczkiem. Każdy posypać z obu stron przyprawą, na środku położyć po pasku masła i sera żółtego.
Krok 1 - Devolaye z masłem i serem foto
2
Zwijać w ruloniki, obtaczać w jajku i bułce tartej.
Krok 2 - Devolaye z masłem i serem foto
3
Smażyć na oleju.
Krok 3 - Devolaye z masłem i serem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.09.2013 10:04
smaczne mięsko, często gości na moim stole
olkaaa 20.08.2013 07:34
też takie robię
Melania 19.08.2013 21:30
Bardzo lubię :)
ana00 27.06.2013 14:20
aż ślinka leci hihihi
jozefinach 11.05.2013 15:19
Dawno nie jadłam takiego devolaya.
Olga_SK 11.05.2013 10:07
klasyka zawsze w modzie, mniam
gosia56 11.05.2013 10:02
napewno pyszne
Renataj 11.05.2013 09:53
Uwielbiam piersi kurczaka w takim wydaniu.
Renata9 11.05.2013 09:21
smaczne mięsko
SylwiaMagdaSabin 11.05.2013 09:11
uwielbiam super
Paolcia 11.05.2013 08:55
uwielbiam devolaye

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak