Devolay ze szpinakiem i serem żółtym

Devolay ze szpinakiem i serem żółtym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka podwójna lub dwie pojedyncze

    1 sztuka
  • szpinak mrożony

    200 gram
  • sól, pieprz

    do smaku
  • mąka tortowa

    do smaku
  • jajko

    1-2 sztuki
  • ser gouda

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka dokładnie umyć, pokroić na plastry o grubości 1,5 centymetra. Plastry włożyć do foliowej torebki i lekko rozbić tłuczkiem każdy kawałek. Doprawić solą i pieprzem. Następnie ser pokroić w paseczki wąskie, szpinak zeszklić na maśle. Układać na każdym plastrze mięsa, ser i szpinak, zwijać w rulon, zapiąć wykałaczkami. Następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej, smażyć na oleju pod przykrywką, obracając co jakiś czas, aż zapiecze się.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 21.10.2011 21:40
pychota
Tika4444 16.11.2010 07:22
trudne to chyba nie jest to wypróbuję
goofy9 11.10.2010 23:07
ciekawy przepis
izoldaaa6 09.09.2010 11:12
takliego devolaya jeszcze nie jadłam :)
Monika193 08.09.2010 21:15
pyszny i zdrowy ze szpinaczkiem
marzencia2007 08.09.2010 16:43
mojej kolezanki mama robi najlepsze własnie takie devolaye :)
kamilaj 07.09.2010 18:09
koniecznie muszę spróbować :)
Kate131 18.05.2010 11:05
muszę to upichcić mezowi:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat